A Zenit a magyar borszőlő-nemesítés egyik kiemelkedő eredménye. A Mátrai borvidék az egyik legkiválóbb terület hazánkban Zenit szőlő termelésére. Zamatos, illatos, harmonikus savakkal jellemezhető bor.
Read moreIrsai Olivér
Az Irsai Olivér ma már hazánk egyik legnépszerűbb borfajtája. Aki kedveli a muskotályos, illatos borok világát nem kerülheti meg ezt a fajtát. A frissesség, üdeség áll neki igazán jól ezért célszerű ideje korán meginni. Fogyasztása 8 – 12 °C között ajánlott.
Read moreRizlingszilváni
Könnyed, illatos, zamatos, ezek a legjobb szavak a jellemzésére. Egy kevésbé savas, gyorsan fejlődő „itatós” bor. A gyors fejlődés egy viszonylag gyors öregedéssel párosul. A reduktív technológia elengedhetetlen egy jó rizlingszilváni készítéséhez – így csináljuk mi is. Fogyasztása 8 – 12 °C között ajánlott.
Read moreChardonnay
Erre a borra méltán lehetünk büszkék. Testes, zamatos, élénk sav tartalmú bor, amiben számtalan gyümölcsaroma fölfedezhető fel. A fenséges gyümölcsösség egy korai szürettel és reduktív technikával biztosítható. Egy testes karakteres bor. Fogyasztása 8 – 12 °C között ajánlott.
Read moreKékfrankos
Nincs olyan borkedvelő, aki ne ismerné ezt a fajtát. Rubint színű gyümölcsös és fűszeres, intenzív illatú, fiatalon kissé savas bor. Piros gyümölcsök illatát, de akár a keserű csokoládé zamatát is fölfedezhetjük a borban. Hosszú kellemes utóíze van Tartalmas, de nem túl testes bor 14-18 °C-on.
Read moreKékfrankos rozé
A kékfrankos szőlő adja eme remek, könnyed, játékos bornak az alapot. Friss, erdei gyümölcsös, enyhén savas, illatos bor. Mint számtalan bornál, itt is a reduktív technológia segít a szőlőből származó elsődleges gyümölcsös aromák megtartásához. Egy mondhatni „divatbor” aminek a karakteres vonásai nem összetéveszthetők semmi más boréval. Hideg, meleg, könnyű ételek...
Read more