Boraink

Zenit

A Zenit a magyar borszőlő-nemesítés egyik kiemelkedő eredménye. A Mátrai borvidék az egyik legkiválóbb terület hazánkban Zenit szőlő termelésére. Zamatos, illatos, harmonikus savakkal jellemezhető bor.

Read more

Irsai Olivér

Az Irsai Olivér ma már hazánk egyik legnépszerűbb borfajtája. Aki kedveli a muskotályos, illatos borok világát nem kerülheti meg ezt a fajtát. A frissesség, üdeség áll neki igazán jól ezért célszerű ideje korán meginni. Fogyasztása 8 – 12 °C között ajánlott.

Read more

Rizlingszilváni

Könnyed, illatos, zamatos, ezek a legjobb szavak a jellemzésére. Egy kevésbé savas, gyorsan fejlődő „itatós” bor. A gyors fejlődés egy viszonylag gyors öregedéssel párosul. A reduktív technológia elengedhetetlen egy jó rizlingszilváni készítéséhez – így csináljuk mi is. Fogyasztása 8 – 12 °C között ajánlott.

Read more

Chardonnay

Erre a borra méltán lehetünk büszkék. Testes, zamatos, élénk sav tartalmú bor, amiben számtalan gyümölcsaroma fölfedezhető fel. A fenséges gyümölcsösség egy korai szürettel és reduktív technikával biztosítható. Egy testes karakteres bor. Fogyasztása 8 – 12 °C között ajánlott.

Read more

Kékfrankos

Nincs olyan borkedvelő, aki ne ismerné ezt a fajtát. Rubint színű gyümölcsös és fűszeres, intenzív illatú, fiatalon kissé savas bor. Piros gyümölcsök illatát, de akár a keserű csokoládé zamatát is fölfedezhetjük a borban. Hosszú kellemes utóíze van Tartalmas, de nem túl testes bor 14-18 °C-on.

Read more

Kékfrankos rozé

A kékfrankos szőlő adja eme remek, könnyed, játékos bornak az alapot. Friss, erdei gyümölcsös, enyhén savas, illatos bor. Mint számtalan bornál, itt is a reduktív technológia segít a szőlőből származó elsődleges gyümölcsös aromák megtartásához. Egy mondhatni „divatbor” aminek a karakteres vonásai nem összetéveszthetők semmi más boréval. Hideg, meleg, könnyű ételek...

Read more